Cím:
1138 Budapest, Meder u. 12.

Tel:
06-1/450-1183
06-1/450-1184
Tel/fax:
06-1/329-5682

Mobil:
06-30/952-8728
06-30/974-3754

E-mail:
info@jatekvilag.hu

Gyermekprogramok

Kreatív Kézműves Foglalkoztató

Animátoraink kézműves műhelyt szerveznek, amelyben a következő kreatív foglalkozások bonyolíthatóak:

Alap foglalkozások

 • Só-liszt gyurma: régi jól ismert játék, hogy só-liszt és víz keverékéből gyurmát, majd a masszából kis sodró és formák segítségével figurákat készítünk. Az elkészített figurákat haza tudják vinni a gyerekek és kiszárítás után ki tudják festeni azokat.
 • Tészta ékszer készítés: tésztából fonal segítségével gyönyörű ékszerek készíthetőek, amit a gyerekek azonnal elkezdhetnek viselni.
 • Gumidekor figura készítés: animátorunk gumipapírból két egyszerű formát rajzol, amit a gyerekek kivágnak, összeillesztenek, rajzolnak vagy ragasztanak rá és máris kész a maci, madár, kutyus, … amit később otthon bárhová kitehetnek, felakaszthatnak.
 • Üvegmatrica festés: a jól ismert üvegmatrica motívumok készítése. A kontúrokat előre elkészítjük, így a kézműves asztalnál már csak festeni kell azokat. Az elkészült remekművek csodálatos díszekké válnak az otthoni ablakokban.
 • Magkép készítés: magokból és különböző formájú tésztákból, fonallal és krepp papírral kiegészítve csodaszép képek készíthetők.

Egyéb, kiegészítő foglalkozások

 • Decoupage: A dekupázs más néven szalvétatechnika. Ezzel a technikával könnyen elkészíthető, mégis rendkívül mutatós és esztétikus dolgokat csinálhatunk. Nem igényel különösebb kézügyességet, mégis érdekes képeket, tárgyakat készíthetünk.
 • Cserépkép, szalmavirágból: Szinte bármely korosztálynak ajánlható. Egyszerűen, egy kis kreativitással esztétikus díszeket készíthetünk.. A cserép önmagában is festhető, szalmavirággal kiegészítve azonban nagyon szép hatást eredményez.
 • Kavicskép, kagylókép: Aligha találunk olyan embert, aki nem gyűjtött gyermekkorában kavicsokat, kagylókat. Az egyik legegyszerűbben fellelhető eszközök egyike a kavics, de a kagylók is könnyen beszerezhetők. Előnyük, hogy könnyen festhetők, ragaszthatók.
 • Filc (báb): A filc anyag nagyon kedvelt a gyerekek körében, hiszen vidám színeivel hamar felkelti az érdeklődésüket és puha anyagának köszönhetően könnyű vele dolgozni. Kedves tárgyakat tudnak készíteni, pl. bábokat.
 • Papírhajtogatás, fakanálbáb, hungarocell:A kavicson túl, a másik legegyszerűbb eszköz a papír. Nagyon sok színben, formában biztosítjuk az alapanyagot a gyerekek számára, így teremtve meg az alkotás örömének a lehetőségét. A színes papírokból bátran készíthetnek tárgyakat, vagy hajtogathatnak origamit is.
  A fakanálból bábok készíthetők, segítségével megeleveníthetjük meséinket, mondáinkat. A gyerekek nagyon szeretnek vele dolgozni, hiszen alkothatnak, és minden, amit készíthetnek nagy kincs a számukra, és kedves meglepetés a felnőtteknek.

  A hungarocell szintén jól megmunkálható, ajándékokat, tárgyakat, kedves díszeket, ötletes,vidám dolgokat készíthetünk belőle.

  A hungarocell szintén jól megmunkálható, ajándékokat, tárgyakat, kedves díszeket, ötletes, vidám dolgokat készíthetünk belőle.

 • Ékszer és ékszerdoboz készítés:A rendelkezésre álló anyagokból sokféle ékszer készíthető. A gyerekek ügyessége és kreativitása – animátoraink segítségével – ékszerek egész garmadát eredményezi, legyen szó gyöngyről, tollról, fagyöngyről vagy akár rézdrótról, és ezeket tartó egyedi díszítésű dobozokról.
 • Festett díszek készítése:A rendezvényen elkészített és hazavitt egyedi festésű dolgok, otthon a lakás díszeivé válnak. A különböző ötleteket otthon is lehet folytatni és akár ajándékba is díszeket készíteni. A technikát megmutatjuk üvegen, csempén és kavicson is.
 • Szalvéta technikák:hogy a szalvétát nem csak étkezéshez használjuk, azt már tudjuk? Tanuljuk meg, hogyan készíthetünk a szalvéták segítségével díszes cserepeket, dobozokat!
 • Egyéb mütyürök készítése:készítsünk a meglévő alapanyagokból különböző tárgyakat gyerekeinkkel, gyerekeinknek. Olyan tárgyakat készítünk, melyeket előszeretettel használnak majd máskor is a játékaik során. Készítünk krepp-papír virágot, zúgattyút, szélforgót, lisztemberkét, galacsinképet vagy szívószál állatokat.

Arcfestés

Animátoraink segítségével a gyerekek percek alatt átváltozhatnak „nyuszivá”, „tündérré”, „kalózzá”. Bőrbarát festékkel dolgozunk és ha a kis hős szeretne visszaváltozni, akkor az álarc vízzel bármikor, könnyen, gyorsan eltávolítható.

Lufihajtogatás

Animátoraink a színes lufikból pillanatok alatt elővarázsolják a gyerekek kedvenceit: kutyust, cicát, virágot,….

Kalózkaland

Akadályverseny, amiben a résztvevők különböző izgalmas kalandokba keverednek, miközben állomásról állomásra haladva a kincset keresik, melyet a végén egy kincsesládában találnak meg. Arcfestő animátorunk a játék elején kifesti a gyerekeket.

Gyerekolimpia: sportos játékok gyerekeknek, ahol kipróbálhatják ügyességüket, kedvükre játszhatnak, versenyezhetnek (ping-pong labda egyensúlyozás, karikadobás, futóverseny, felfújható csúszda…)

Versenyek

Kondicionális és koordinációs képességeket fejlesztő sor-, és váltóversenyek, vetélkedők.

Szivacs játékok

Színes, óriás szivacselemekből álló építő szett, melyből házat, várat, autót és más formákat építhetünk. A gyümölcs formájú ülőkék pihenésre szolgálnak, de egy kis kreativitással bármikor beépíthetők a játékba is.

Halacska horgászat


Kis felfújható medencéből kell kifogni a halakat. Ha sikerül pontot érő halat fogni, akkor nem marad el a jutalom sem.

Bébi játszóház

Gyereksátor egészen piciknek, ahol lenyűgöző mesevilágba kerülnek a jelentkezők.

Színes, óriás szivacselemekből álló építő szett, melyből házat, várat, autót és más formákat építhetünk. A gyümölcs formájú ülőkék pihenésre szolgálnak, de egy kis kreativitással bármikor beépíthetők a játékba is.

Felfújható játékok