Cím:
1138 Budapest, Meder u. 12.

Tel:
06-1/450-1183
06-1/450-1184
Tel/fax:
06-1/329-5682

Mobil:
06-30/952-8728
06-30/974-3754

E-mail:
info@jatekvilag.hu

Kalandtúrák – Élményturizmus

Klettersteig – hegyi túrák Ausztriában


Klettersteig – biztosított mászó utak:

Egy – két napos, magashegyi túrázás Ausztriában, Szlovákiában, Szlovéniában, csodálatos természeti környezetben. Ha alpesi túrázásról beszélünk elkerülhetetlen fogalom a klettersteig vagy más néven via ferrata. Magyarul biztosított mászó utat, ”vasalt utat” jelent. Olyan hegymászóösvényt, ahol előre kiépített drótkötelek, mesterséges lépések, függőhidak, létrák segítik a feljutást.

A klettersteig valahol az egyszerű túrázás és az alpesi mászás között helyezkedik el. A biztosított utak nehézségét A-tól E-ig osztályozzák. Az „A” nehézségi fok inkább túraösvényt jelent, ahol a kifeszített drótkötél csak a biztonságot jelképezi, míg az „E” jelzésű utak gyakran a függőleges sziklafalakon vezetnek felfelé. Az utóbbin biztosan nem fog velünk találkozni egyetlen „arra járó”sziklamászó sem, viszont az előbbi fokozattal jelölt helyeken bárhol felbukkanhat lelkes csapatunk.

A programokon felszerelést (heveder, biztosító kötél, karabiner, sisak) biztosítunk, és kötelezően használjuk is!
A túravezetőink tapasztalt kipróbált hegyi emberek, rutinos sziklamászók és vezetőjük az orvosi egyetem tanára, így aztán a mászás során mindenki teljes biztonságban tudhatja magát.

Igazi élménytúra!

Téli kenutúra a Hévíz patakon

Igazán különleges élményturisztikai program. A Hévízi-tóból kifolyó gőzölgő meleg vízen indulunk el 3-4 személyes kenukban, hogy teljesítsük a 12 km-es távot Fenékpusztáig. A csatorna sekély vizű és lassú folyású, így a csodálatos természeti környezetben, a vízi sportokban kevésbé jártas résztvevőknek is nagy élményt nyújt a program. Télen is vízimadarakat és virágzó tavi rózsákat láthatunk utunk során. A kikötés után egy tál meleg gulyás várja az érkezőket. A túrát követően jól esik a fáradt izmokat a Hévízi-tóban ellazítani.

Hótalpas túrázás

Az ismeretlen hómezők meghódítása mindenkinek megmozgatja a fantáziáját. Túráinkkal a hó mélysége miatt, hótalpak nélkül egyébként megközelíthetetlen helyekre juthat el a résztvevő. Ausztria és Szlovákia festői tájait érintve, örök élményhez jut, aki csatlakozik hozzánk. Az éjszakákat hangulatos menedékházakban töltjük, de az elszántabb és felkészültebb kalandorok hóbarlangot is áshatnak (amiben alkalmanként segítünk) és ott éjszakázhatnak. Másnap innen indulva közelítjük meg a célul kitűzött csúcsokat. Ajánljuk mindazoknak, akik szeretik a kihívást és a havas hegycsúcsokat. A hótalpakról mi, míg a meleg, kényelmes és praktikus felszerelésről mindenki saját maga gondoskodik. (Előny, ha jól bírod a hideget).

Síelés

Az olaszországi kis falu, Forni di Sopra ad otthont havas táborunknak.
Nyugodt, csendes, többnyire napos környezetben hódolhatunk szenvedélyünknek.
A helyszín nagy előnye, hogy a pályák gondozottak, de zsúfoltságtól mentesek.
Oktatásra is lehetőség van, sőt a felnőtt kezdők is igénybe vehetik a mozgójárda-sífelvonót, ami az első próbálkozásokra a legoptimálisabb megoldás.
A szállás barátságos és házias, kiváló konyhával, nagy a társalgóval, többnyire két ágyas szobákkal.
A faluban esti korcsolyapálya várja a még energiával bíró vendégeket.

Barlangászás

Túráinkat Magyarországon, a közönség által ismert és kevésbé ismert barlangokba is szervezzük.

Mindenki hallott már az Aggteleki Cseppkőbarlangról, de kevesebben jártak, illetve kúsztak-másztak például a Vass Imre cseppköves, vagy a Kossuth vizes barlangok járataiban.
Előbbiben ritkán látható cseppkőképződményekben gyönyörködhetünk – a barlang első részében villanyvilágítás mellett, míg a további szakaszon a fejlámpák fényénél -, utóbbiban pedig, mely extrém vizes barlang, ahol egy barlangi folyó útját követhetjük nyomon. Az első rövid, sáros szakasz után a folyosóban találkozunk a dühöngő barlangi folyóval. Ezután már csak a víz fölött kifeszített drótkötelekben kapaszkodva lehet haladni. A Kossuth barlang kevésbé a cseppkőképződményeiről híres, sokkal inkább természeti vadsága miatt egyedülálló.
Ennél a túránál senki ne hagyja otthon a száraz váltóruháját.
Emellett lehetőségünk van ellátogatni a ritkaságszámba menő függőleges barlangrendszerekbe (zsomboly) – ahová csak komoly kötéltechnikával tudunk lejutni – és rövid programokkal várnak a Budapest közeli barlangok is, mint például a Mátyás barlang.
A túrákat szakavatott barlangászok vezetik, akiknek a résztvevők biztonsága és jó hangulata az elsőszámú szempont minden program során.

Vogalonga – Vízi-karnevál Velencében

Sok éves hagyományra visszatekintő programunk a velencei vízi-karneválon való részvétel.
Az utazás első megállója a Szlovéniai Bovec, ahol a Soca folyó várja azokat, akik egy felejthetetlen rafting élménnyel szeretnének gazdagodni. Másnap folytatódik az út Velencébe, ahol sárkányhajóinkkal veszünk részt a csodálatos vízi-karneválon.
Két-háromezer, kizárólag emberi erővel hajtott vízi jármű kavalkádja garantáltan életre szóló élményt nyújt minden kedves résztvevőnek.

Kerékpározás

Vidám kerékpár túrákat szervezünk a közeli, Budapest környéki hegyekbe (Budai hegység, Pilis, Börzsöny) és akár távolabb is merészkedünk (Fertő-tó, Őrség).