Cím:
1138 Budapest, Meder u. 12.

Tel:
06-1/450-1183
06-1/450-1184
Tel/fax:
06-1/329-5682

Mobil:
06-30/952-8728
06-30/974-3754

E-mail:
info@jatekvilag.hu

Sárkányhajó

Mi a sárkányhajó?

 • A sárkányhajó egy 12,49 m hosszú, 1,15 m széles 250 kg súlyú hajó, amelyben 16-18 fő evez. A csapathoz egy fő dobos és egy fő kormányos tartozik.
 • Céges csapatépítő tréningek vagy családi napok kiváló programeleme.
 • A hajó stabil, a vízen való haladáshoz előképzettséget nem igényel. Szükség szerint mentőmellényt és motoros kíséretet biztosítunk.
 • A helyes ütem megtalálásához a hajó orrában ülő dobos adja a ritmust, mert a hajó csak akkor halad sebesen, ha a csapat minden tagja egyszerre evez.
 • Az evezési technika elsajátításában és a hajó irányításában szakképzett személyzetünk segédkezik.

Sárkányhajós rendezvények

 • Sárkányhajós cégbajnokság
  Vízi bajnokság cégek részvételével. A program középpontjában a sárkányhajók küzdelme áll, ez kibővül catering-gel és a népszerű felfújható játékainkkal, valamint a műanyag lapokból álló korcsolyapályánkkal.
 • Vogalonga
  Nemzetközi vízi fesztivál Velencében, Olaszországban, ahol sárkányhajóink minden évben képviseltetik magukat.
 • Céges rendezvények és csapatépítő tréningek
  A sárkányhajóval a céges rendezvények illetve a csapatépítő tréningek új helyszínnel, vízi környezettel bővülhetnek.
 • Vizi fesztiválok
  Résztvettünk a Duna- és Tisza Vizi Fesztiválokon.

Kérjen több információt: info@jatekvilag.hu

Milyen formában használható a sárkányhajó?

 • Versenysport:
  A sportág a hazai és nemzetközi szervezetek gyümölcsöző munkájának köszönhetően kialakult szabály- és versenyrendszerrel bír. Három hajóosztályban- nyílt, női, vegyes( min.8-max.12 női taggal), két hivatalos távon, 250 és 500 m-en küzdenek a versenyzők.
 • Tömegsport:
  Friss vízen, üdítő napfényben és tiszta levegőn kortól és nemtől független összeállítású csapatok a helyszín adottságai szerint kialakított, minél rövidebb távon evezhetnek. Cél a jó hangulat és az egészség megőrzése.
 • Segítséggel élők sportja:
  A kedvező adottságok lehetővé teszik a segítséggel élők számára is a sárkányhajózás élményével való találkozást. Vakok és gyengén látók és mozgáskorlátozottak , látó társak segítségével biztonságban helyezkedhetnek el a hajóban. Az ütemes evezést a dobszó biztosítja. Csökkent értelmi képességűek számára is egészséges társaik mellett nyílik lehetőség a sportolásra. Így a fogyatékkal élők és egészséges társaik együtt mozoghatnak.

A sárkányhajhózás története

 • A sportág alapítója bizonyos Qu Yuan mintegy 2000 évvel ezelőtt vetette magát a Mi Lo folyóba. Tettével a személyét ért hamis vádak és a Chu Királyság korrupt vezetői ellen tiltakozott. Nem tudni, politikai változást eredményezett-e cselekedete, viszont az őt tisztelő és szerető tömeg egymással versengve igyekezett holttestét megtalálni, és számára a végső tisztességet megadni. Keresés közben dobszóval és a víz csapkodásával igyekeztek elűzni a halakat és az ellenfeleket. A hős férfira való évenkénti emlékezésből fejlődött ki ez a világszerte egyre népszerűbb sportág. Kontinensünkre néhány száz évvel a vikingek után, az 1980-as években jutott el. Az európai versenyzésben a vízi csatározás mellett a szárazföldi „küzdelem” ( sör, virsli verseny) is nagy hangsúlyt kap. Az Európai Sárkánykenu Szövetség 1990-ben alakult, és 1992-től rendez EB-ket klubcsapatok, illetve nemzeti válogatottak részére. 1995-től kétévenként világbajnokságokat rendeznek. Magyar csapat először 1999-ben vett részt ilyen világversenyen és ért el szép sikert.